skargardid-webb

Skärgårdsidyllen

Kom och upplev världens finaste skärgård, enligt CNN News och många med oss. Ni finner Skärgårdsidyllen i Grönemad, Grebbestad. Vi har även en ”pick-up-point” på Sydkoster, Strömstad. Skärgårdsidyllen erbjuder kajakuthyrning, guidade kajakturer och andra äventyr till havs i Bohuslän!

Paddelparadiset i Bohuslän

Bohuslän är världens sjunde vackraste vildmarksområde enligt TV-bolagets CNNs lista 2013.

“Om du någonsin fantiserat om att sakta och tyst glida fram över vattnet i en kajak, campa på öde stränder, njuta av midnattssolen, upptäcka sälar och uppfyllas av havets själ, så kommer du inte sakna det här” skriver CNN om skärgården i Bohuslän och Västsverige, som hamnat sjua på listan över världens vackraste vildmarksområden.

Guidade turer

Skärgårdsidyllen erbjuder en rad olika guidade kajakturer, både  för nya och erfarna paddlare. Den populäraste turen är “Prova på paddling” som vänder sig till dig som vill lära dig grunderna och bekanta dig med paddlingens magiska värld.  Dessutom erbjuder Skärgårdsidyllen en rad specialturer som “Nationalparkspaddling” och “Gourmetpaddling”. Läs mer om turerna på Skärgårdsidyllens hemsidan. I maj/juni och i slutet av augusti/september har Skärgårdsidyllen även ”Onsdagspaddlingar” på kvällen i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Kajakuthyrning

Det går att hyra kajak på egen hand utan guide. Skärgårdsidyllen hjälper er att välja rätt kajak, utrustning och tipsar gärna om fina paddelturer och övernattningsplatser. Vid huvudcentret i Grönemad, Grebbestad är Skärgårdsidyllen även testcenter för Swedmount, vilket innebär att du som hyr kajaker från Skärgårdsidyllen, får i mån av ledigt tält och sovsäckar, ta med och prova. Det går bra att boka en eller flera dagar.
Vill ni paddla enkel väg och hämta/lämna kajaken på annan plats kan Skärgårdsidyllen ordna med transport enligt överenskommelse.

SUP uthyrning

Skärgårdsidyllen hyr även ut SUP (stand up paddelboard) från centret i Grönemad, Grebbestad. Att paddla paddleboard är inte bara ett fantastiskt sett att uppleva naturen. Det är även en underbar aktivitet för att slappna av, träna balans och styrka.

Ni bokar enklast online via bokningsformuläret på Skärgårdsidyllens hemsida eller slå Skärgårdsidyllen en signal, så hjälper dem till att boka ett minne för livet. Under Västerhavsveckan erbjuder vi 10 % rabatt på våra ordinarie turer.

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Skärgårdspaddling

 

Information:

Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor
Grönemadsvägen 72
457 95 Grebbestad

www.skargardsidyllen.se
www.facebook.se/skargardsidyllen

Hitta hit