skargardid-webb

Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor

Kom och upplev världens vackraste skärgård med Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor i Grönemad, Grebbestad som erbjuder kajakuthyrning, guidade kajakturer, kurser och andra äventyr till havs i norra Bohuslän!

Du hittar även Skärgårdsidyllens filialer på Sydkoster (Ekenäs), Strömstad och på Rossö (i närheten av Strömstad). I tillägg kan du paddla ståbräda/SUP/paddelboard ta en kurs eller tur, följa med på deras vandringar eller hänga med på yoga vid havet i Grönemad, Grebbestad.

Paddelparadiset i Bohuslän
Bohuslän är ett av världens vackraste vildmarksområde som dessutom är lättillgängligt. “Om du någonsin fantiserat om att sakta och tyst glida fram över vattnet i en kajak, campa på öde stränder, njuta av midnattssolen, upptäcka sälar och uppfyllas av havets själ, så kommer du inte sakna det här” skriver CNN om skärgården i Bohuslän och Västsverige, som listats på 10-i-topplistan över världens vackraste vildmarksområden.

Hållbarhet
Som på alla mynt, så finns det en baksida. Baksidan handlar om att stora mängder skräp driver i land i Bohuslän och att människor är ett flockdjur som gör sina naturliga behov i naturen, där det inte finns toaletter tillgängliga. Detta var avstampet till att Skärgårdsidyllen i många år engagerat sig i strandstädarkampen och i projektet och den ideella föreningen Hållbar Skärgård som arbetar för att uppföra solcellsdrivna friluftstoaletter på öar med behov. Läs mer om Skärgårdsidyllens hållbarhetsarbete här; https://www.skargardsidyllen.se/hallbarhet/

Guidade turer
Skärgårdsidyllen erbjuder en rad olika guidade kajakturer, både för nya och erfarna paddlare. Den populäraste turen är “Prova på paddling” som vänder sig till dig som vill lära dig grunderna och bekanta dig med paddlingens magiska värld.  Dessutom erbjuder Skärgårdsidyllen en rad specialturer som “Nationalparkspaddling”, ”Skärgårdspaddling”, ”Familjepaddling” och “Gourmetpaddling”. Läs mer om turerna på Skärgårdsidyllens hemsida.

Kajakuthyrning
Det går att hyra kajak på egen hand utan guide. Skärgårdsidyllen hjälper dig att välja rätt kajak, utrustning och tipsar gärna om fina paddelturer och övernattningsplatser. Vid huvudcentret i Grönemad, Grebbestad är Skärgårdsidyllen även testcenter för Swedmount, vilket innebär att du som hyr kajaker från Skärgårdsidyllen, får i mån av ledigt tält och sovsäckar, ta med och prova.
Det går bra att boka en eller flera dagar.

Vill du paddla enkel väg och hämta/lämna kajaken på annan plats kan Skärgårdsidyllen ordna med transport enligt överenskommelse.

SUP uthyrning
Skärgårdsidyllen hyr även ut SUP (stand up paddelboard) från centret i Grönemad, Grebbestad. Där kan du även gå en nybörjarkurs eller prova på SUPYoga Att paddla paddleboard är inte bara ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Det är även en underbar aktivitet för att slappna av, träna balans och styrka.Du bokar enklast online via bokningsformuläret på Skärgårdsidyllens hemsida eller via info@skargardsidyllen.se för att få hjälp med att boka ett minne för livet. Under
Västerhavsveckan får du dessutom 10 % rabatt på ordinarie turer.

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Skärgårdspaddling

Hållbar och Havsnära Välgörenhets Yoga

Information:

Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor
Grönemadsvägen 72
457 95 Grebbestad

Paddling
www.skargardsidyllen.se
www.facebook.se/skargardsidyllen

#skargardsidyllen

Yoga

www.facebook.se/OceanYogaSweden
#oceanyogasweden

 

Hållbarhet
www.facebook.com/vrakgods
#vrakgodsa

Hitta hit