Lysekils kommun

Lysekils vision är att Lysekil är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.Med det menar vi att Lysekil är platsen där kontrasterna förstärker varandra och ger livet smak av sött och salt – här finns något för alla. Du kan välja ett aktivt liv med äventyr och evenemang eller koppla av och njut av naturen, havet och historiens avtryck. Havet är alltid nära och är en plats för återhämtning och äventyr med segling, båtliv, dykning, snorkling och paddling. På samma sätt upplever vi våra berg och klippor – avkoppling på en solvarm häll, vandring längs Kuststigen eller
nervkittlande klättring.

Marin forskning, utbildning och upplevelser har lång tradition i Lysekil. Tillsammans driver Göteborgsmuniversitet, Chalmers, KTH, IVL Svenska miljöinstitutet, RISE Research Institutes of Sweden, Innovatum Science Park och Lysekils kommun forsknings- och innovationsmiljön Kristineberg Center. I Lysekils stad finns Havets Hus som är ett publikt havsakvarium som visar ett hundratal arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet.

Vill du vakna med havsutsikt eller föredrar du trädens sus och mjuk mossa under fötterna? Kanske vill du bo i Fiskebäckskil och båtpendla till Lysekils stad? Lockar en gård på landet eller vill du bo nära andra i ett samhälle? Kanske arbetar du på distans och söker en mer hållbar livsstil med välbefinnande och balans mellan arbete och fritid som centralt. I kommunen finns flera coworking-platser i kreativa och attraktiva miljöer där människor med olika kompetenser arbetar med sinarespektive uppdrag. Oavsett vem du är och hur du vill bo och arbeta så är en sak säker – i Lysekil finns havet alltid nära.

Välkommen att upptäcka Lysekil vidare. Hoppas att du som redan bor här hittar nya smultronställen och att du som besöker oss snart vill komma tillbaka och att du nu har med dig många fina upplevelser från vårt område!

Film om Livet i Lysekil:
Livet i Lysekil – YouTube

Aktiviteter på Skaftö och i Lysekil under Västerhavsveckan:
Lysekil – Västerhavsveckan

Information:
Kontaktcenter Lysekils kommun
Besöksadress: Kommunhuset, Kungsgatan 44
Postadress: 453 80 Lysekil
Telefon: 0523-61 30 00

Öppettider kommunhuset:
Måndag till torsdag: 08.00–16.30
Fredag: 08.00–16.00
E-post:
kontaktcenter@lysekil.se
Hemsidor:
Lysekils kommun – Startsida
Aktiva Lysekil