lansstyrelsenheader

Länsstyrelsen arbetar för att människor, djur och natur ska ha det bra. Vi är en statlig myndighet som länkar ihop regering, riksdag och centrala myndigheter med kommuner och människor i länet. Vi sköter naturreservat och nationalparker. Vi kollar vattnets kvalitet och byggplaner, ordnar hänsynsområden och utbildningar. Vi jobbar för en levande landsbygd, mänskliga rättigheter, jämställdhet, rika kulturmiljöer, integration, folkhälsa och mycket mer. Vårt mål är ett hållbart samhälle.


Vi kollar vattnets kvalitet och byggplaner, ordnar hänsynsområden och utbildningar. Vi jobbar för en levande landsbygd, mänskliga rättigheter, jämställdhet, rika kulturmiljöer, integration, folkhälsa och mycket mer. Vårt mål är ett hållbart samhälle.

 Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Länsstyrelsen finns på plats på Västerhavsveckan för att visa och prata om problemen med marin nedskräpning längs västkusten. Här träffar du oss under veckan:

2 augusti Eriksberg Invigning av filmen ”Strömmar av plast – Västerhavets dilemma”. Filmen är en del av informationsprojektet ”Med fokus på marint skräp” som Länsstyrelsen är del av.

4-5 augusti Lysekil Ombord på forskningsfartyget Skagerak vid Anderssons kaj. Utställning och föredrag om marint skräp samt visning av filmen ”Strömmar av plast”.

8 augusti Nordstan, Göteborg. Utställning och föredrag om marint skräp samt visning av filmen ”Strömmar av plast”.

Information:

www.lansstyrelsen.se/vastragotaland

Kontakt: Anna Dimming, anna.dimming@lansstyrelsen.se