Konstnärsgruppen Sepandarmaz

Konstnärsgruppen Sepandarmaz består av musikern och skulptören Maryam Javidmehr och sångerskan Avin Omar. Sepandarmaz (jorden, en ängel som vakar över jorden i persisk mytologi).

Maryam Javidmehr är musiker, skulptör och aktivist. Hon är född i Iran och kom till Sverige 2013. Återkommande teman i Maryams konstnärskap är ojämlikheter, mänskliga rättigheter, miljö interkulturell dialog. Hennes konst strävar efter att skapa samspel och kommunikation mellan människor över kulturella gränser.

Maryam använder sig gärna av traditionellt material och urgamla skulptur tekniker för att ge uttryck åt samtida teman. Maryam bedriver även pedagogiskt arbete och har mångårig erfarenhet av undervisning i musik och skulptur.

www.javidmehrart.com

Avin Omer är sångerska och kommer från Irakiska Kurdistan. Sedan år 2010 är hon bosatt och verksam i Göteborg. Med sin unika röst och mångsidiga sångteknik sjunger Avin kurdisk folkmusik, arabisk klassisk och folkmusik samt turkisk och grekisk folkmusik. Avin är en aktiv och kreativ medlem i musikgrupper Samara ensemble, Bosphours ensemble, Tro Deng och Kompani Pergamos.

Hon har även utvidgat sin repertoar och kunskap om den västerländska sångstilen och musiken genom sina studier i Sverige.

https://youtu.be/lu0TKoY425k
https://youtu.be/sqLQ6XKHcUY

 

 

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Skapande workshop med strandskräp