gbg-hamnGöteborgs Hamn

Göteborgs Hamn är Skandinaviens största hamn och tar emot cirka 11 000 fartygsanlöp om året. I hamnen hanteras mer gods än i alla andra hamnar i Sverige tillsammans. Göteborgs Hamn är den enda i Sverige som har kapacitet att ta emot de största oceangående containerfartygen. Här finns terminaler för containrar, roro, bilar, passagerare samt olja och andra energiprodukter.

Största delen av all lossning och lastning av fartyg sker i ytterhamnarna på Hisingen och är inte en så synlig del av vardagslivet i staden. Under Västerhavsveckan har du möjlighet att på nära håll uppleva ytterhamnarna då Hamnen tillsammans med Västra Hisingens stadsdelsförvaltning erbjuder båtturer där den 6 augusti. Denna dag har även kryssningsterminalen ute i Arendal besök av det 285 meter långa kryssningsfartyget M/S Eurodam, vilket du får en unik möjlighet att se!

Göteborgs Hamn arbetar aktivt och långsiktigt för att minimera sjöfartens miljöpåverkan och bidra till hållbara transporter. Genom deltagandet i olika projekt och organisationer arbetar Hamnen med miljöfrågor lokalt, regionalt och globalt.

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan: