fiskemuseet

Fiskemuseet på Hönö är ett populärt och välbesökt utflyktsmål för hela familjen. Museet är beläget längst ut i Hönö Klôva hamn. Verksamheten bedrivs av den ideella föreningen “Kusttraditioner” som vill dokumentera fiskets historia och utveckling. Hur fiskebåtarna såg ut, var de byggdes och hur fisket bedrevs med olika redskap. Havet har alltid varit kustbornas arbetsplats. Det är deras livsmönster som vi försöker minnas och åskådliggöra på museet.

Museet inryms i en byggnad som tidigare varit en mekanisk verkstad. Efter intensivt ombyggnadsarbete kunde museet invigas och öppnas i juni 1986. Något senare kompletterades museet med fiskebåten Normy som byggdes ihop med museet. Från museets insida kan man gå in i Normys trånga skans och uppleva hur fiskarna levde ombord.


I museet finns ett stort antal båt- och fartygsmodeller från olika tidsåldrar. Här finns även en sjöbod med en stor samling av olika redskap och verktyg. Överallt i museet finns även en imponerande samling av gamla namnbrädor från olika båtar som alla har sin egen historia att berätta. Stor fotosamling som förutom båtarna även visar fiskarnas arbetsmiljö från olika tidsperioder.

Ta också en titt på vårt imponerande fågelberg med främst sjöfåglar med tillhörande äggsamling.

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Öppet hus på fiskemuseet 


Information:

Hamnen, Hönö Klova
Västra vägen 3, Hönö
www.fiskemuseet.se