bohusmuseumbildsheader-1

Bohusläns museum

På Bohusläns museum kan du ta del av spännande berättelser om människor i kustbygden och om Bohusläns natur och kulturhistoria. Här skildras seglingar med kustens fartyg och skepp. I museets Båthall finner du traditionella fritidsbåtar. I barnens lekrum finns båtar att styra och leka i och på museets restaurang Kajkanten kan du varje dag få Taubes fisksoppa till lunch.

Bohusläns museum är ett av Sveriges mest välbesökta museer och är ett regionalt museum med uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Bohusläns natur- och kulturarv.

Detta gör museet bland annat genom att delta i kultur- och utvecklingsprojekt och genom att ge stöd och service till kommuner, organisationer, hembygdsföreningar, företag och enskilda. Museets utställningar skildrar människorna, historien och kulturlandskapet och den säregna bohuslänska naturen.

Bohusläns museum ligger vid hamnen i den gamla hamnstaden Uddevalla. Inrymt i museet är också en Konsthall för samtidskonst invigd 2002, en välsorterad butik och en restaurang med inriktning på landskapets mattraditioner.

Våra aktiviteter under Västerhavsveckan:

Kultur- och naturkryssning i Havstensfjorden 3 augusti

Visning av fiskebåten Sandö 4 augusti

Västerhavsveckan på Bohuslän museum 5 augusti

Utställningar på Bohuslän museum

Skådarskola för stora och små bland vadare, gäss och änder

Världsomsegling i museet

 


Information:

Museigatan 1
Uddevalla
www.bohuslansmuseum.se