friluftsfrämjandethLåt äventyret börja!

Vi erbjuder långfärdsskridsko, paddling, klättring, vandring och stavgång, cykling, geocaching, snöskor och skidskolor och naturparkour. Skogsmulle är vår mesta kändis och på nästan alla orter finns en bred barn- och familjeverksamhet.

Våra tusentals ideella ledare guidar varje år barn och vuxna ut på små och stora äventyr och guidar dig vad gäller friluftsliv, allemansrätt, teknik, säkerhet och mycket mer. Genom våra lokalavdelningar kan vi erbjuda Sveriges bredaste utbud av friluftsaktiviteter.

Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation med ca 100 000 medlemmar. Ända sedan år 1892 när allt startade genomsyras våra äventyr av lust, tillgänglighet och kunskap.

Friluftsfrämjandet i Uddevalla

Vi vandrar i markerna, paddlar på salt och sött vatten och vi åker långfärdsskridsko när vattnet är  fruset. Familjegrupper blir allt viktigare och breddar barnverksamheten – cykel och parkour är på väg in.
Här finns ett stort nät av vandringsleder och stugor för rast och övernattning, på Herrestadsfjället, lättillgängligt från stan. Alla aktiviteter finns på vår webbplats.

I närheten av oss – och på din hemort – finns fler lokalavdelningar, så du finner säkert en som passar dina intressen. Vi samarbetar i våra aktiviteter, och är ett och samma Friluftsfrämjandet.