Västerhavsveckan på Bohuslän museum den 11 augusti. Aktiviteter hela dagen för stora och små.

Program I Hörsalen:

kl. 11.00–11.45
Västerhavsveckan – Sjöfarten och miljön
Nästan alla varor vi använder har varit på ett fartyg någon gång på sin väg till Sverige. Att sjöfarten är viktig för Sverige och ekonomin är tveklöst. I takt med att samhället ska ställa om till hållbarhet ställs krav på sjöfartens utsläpp och nya och nygamla lösningar för fartygen dyker upp. Föreläsare: Hulda Winnes miljöstrateg, Sjöfartsverket

kl. 12.00–12.45
Västerhavsveckan: Vattenrådet för Bohuskusten – Vad är det?
Ewa Lavett (ordförande), berättar om hur föreningen kom till, vad de arbetar med och presenterar nya och tidigare projekt. Hon kommer även att prata om hur föreningen vill utvecklas i framtiden och betydelsen av lokalt engagemang och intresse i kustvattenmiljöfrågor. I anslutning till presentationen ges utrymme till dialog om VRBKs framtida verksamhet

kl. 13.00–14.00
Västerhavsveckan – Vad händer med fågellivet i skärgården?
Jan ”Fågel-Janne” Uddén berättar om paradigmskiftet i vår marina miljö och i vårt jordbrukslandskap vilket har gjort märkbara avtryck i vår kustfågelfauna.

kl. 14.00–14.45
Västerhavsveckan: Presentation av projektet Miljöjägarna
En föreläsning om projektet Miljöjägarna- hur man med filmens berättarmöjligheter kan engagera unga människor i miljö-och hållbarhetsfrågor. Film är ett medium med stor möjlighet att påverka och engagera. Miljöjägarna är ett natur-och miljöfilmprojekt som finansieras av Arvsfonden med målet att engagera unga människor, och visa allt det positiva inom miljöområdet som pågår runt om i landet- allt från bihotell till algbönder.

kl. 15.00–15.30
Västerhavsveckan: Lär känna nakensnäckorna och deras släktingar
Visste du att vi har 95 arter av nakensnäckor i Sverige och att flera av dessa går att se från strandkanten? I föredraget får du hänga med ner i vattnet och träffa de spektakulära nakensnäckorna och deras släktingar.

Entré: Fri entré
Plats: Hörsalen

Övriga aktiviteter 10-16:

I havsverkstaden upptäcker du och barnen vattnet och djuren i vårt Västerhav. Här finns klappakvarium och görs vattenexperiment.

Lär dig fiska  i Bäveån med 8+fjordar, Sportfiskarna och Uddevalla Sportfiskeförening USFF.

Vattenmannen och Speed
Tid: onsdag 11 augusti
Mingel kl.11.00, konsert kl.13.00

Information:

Tid: Onsdag 11/8 kl.10-16
Plats: Bohuslän Museum,
Museigatan 1, Uddevalla
Kostnad: Fri entré om inget annat anges.