Strandstädardag

Vi älskar havet och att tillbringa tid i skärgården. Havsströmmarna är mycket viktiga för det marina livet och vårt nordliga klimat. Men havsströmmarna för även med sig plast och skräp som hamnat i havet och viss del av detta hamnar på våra stränder. Omkring 5 badkar med skräp i timmen når våra stränder i Bohuslän. Här finner du mer fakta kring marin nedskräpning.

Det är anledningen till att vi investerat tid och pengar i projekt som bidrar till minskad nedskräpning. Och vi måste också göra något åt det skräp som hamnat och fortsätter hamna på våra stränder och öar. Vi bjuder därför in till en strandstädning i Grebbestads underbara skärgård. Dagen avslutas med att vi samlas kring elden och njuter av en gemensam fika.

Ta med egen kajak eller meddela ifall du vill hyra en kajak eller SUP/paddelbräda. Tillsammans utgår vi från Skärgårdsidyllens kajakcenter i Grönemad, Grebbestad och paddlar ut till en ö eller fler beroende på hur många vi blir. När dagen går över till kväll, avbryter vi strandstädningen och samlas kring elden och avnjuter en gemensam fika.

Vi har med sopsäckar, handskar och fika till alla. Samarrangemang med Grebbestad Folkhögskola

Information:

Tid:
Plats:Skärgårdsidyllens sjöbod påGrönemadsvägen 73, 457 95 Grebbestad.
Anmälan: Föranmälan krävs till info@skargardsidyllen.se