SOS Save Our Seas

Vernissage av utställningen “SOS Save Our Seas, Plast från Havet” med konstnär/fotograf Manfred Schulze-Alex.

Manfred Schulze-Alex är en tysk konstnär och fotograf bosatt i Hamburg. Sedan många år är han sommarboende i Hamburgsund, Bohuslän. Manfred och hans hustru Saskia har sedan 2013 åkt runt i skärgården utanför Hamburgsund och plockat skräp huvudsakligen plast. De märker upp alla säckar med datum och plats (oftast en ö i skärgården utanför Hamburgsund) som en i dagbok. Första sommaren – under fyra veckor – fick de ihop 28 säckar, som de sedan lämnade på återvinningsstationen. Manfred och Saskia städade vikar och stränder systematiskt och dokumenterade platsen först täckt med skräp och sedan resultatet när den naturliga miljön trädde fram.

Under insamlat började Manfred fotografera de ibland förvridna och smutsiga plastflaskorna. Ur detta arbete föddes projektet “SOS Save our Seas” där Manfred fortsatte att fotografera petflaskor i en bedövande vacker natur – som en protest och nödrop mot nedskräpningen och förstörelsen av Havet.

Detta är en viktig utställning, tiden rinner ut, vi måste vakna nu och se med nyktra ögon på vad som händer med våra hav och vår natur!

Du är hjärtligt välkommen!

Information:

Tid: Vernissage mån 5 aug kl.18.00, utställningen pågår till 29 augusti.
Öppettider: Mån-tors 9.00-18.00
Plats: Kulturhuset Hav och land, Hunnebostrand
Fri entré

Arrangör: Konstföreningen Sotenäset