Föreläsningsserie om biologisk mångfald

Vad är biologisk mångfald och varför är den viktig?
Människans exploatering av arter, land- och kustområden nu gör att jorden är på väg in i ett sjätte massutdöende? Under den här föreläsningen så diskuteras vad begreppet biologisk mångfald betyder och varför den biologiska mångfalden i havet är livsviktigt för oss människor.

Föreläsare: Lars Gamfeldt, Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet

Tid: ons 11 aug kl.9.00-9.50
Plats: Online via Facebook

Vilka arter och ekosystem hittar vi i västerhavet? Visste du att det finns sjöpungar, sjögurkor och korallrev i Västerhavet? Under den här föreläsningen går man systematisk igenom de spännande livsmiljöer och arter som man kan hitta i Västerhavet, både på stranden, under bryggan och i djuphavet.

Föreläsare: Christin Appelqvist och Martin Larsvik, Institutionen för Marina Vetenskaper, Tjärnö Marina Laboratorium, Göteborgs universitet

Tid: tors 12 aug kl.9.00-9.50
Plats: Online via Facebook

Vad hotar den biologisk mångfald i västerhavet och vad finns det för lösningar?
Hoten mot den biologiska mångfalden i havet är idag många. En ljusglimt i tillvaron är de initiativ och åtgärder som idag vidtas av individer, politiker, organisationer och företag världen över. Under föreläsningen diskuteras vilken typ av förändringar som gör mest nytta och hur forskarvärlden och Sverige arbetar för att skydda vår havsmiljö.

Den här föreläsningen sker på engelska, frågor kan ställas på svenska.

Föreläsare: Allison Perrigo, Gothenburg Global Biodiversity Center, Grazzia Matamoros, Ocean Blues – från ångest till action, Göteborgs universitet.

Tid: fre 13 aug kl.9.00-9.50
Plats: Online via Facebook