Västerhavsdag på Resö

På Resö ordnar samhällsföreningen en Västerhavsdag i hamnen lördag 11 augusti. I första hand riktar vi oss till framtidens brukare av havet, dvs barn, men alla åldrar är lika välkomna! I centrum står en mobil havsverkstad, med bl a klappakvarium och olika typer av vattenexperiment, som man själv kan prova på. Sakkunniga marinbiologer finns på plats för att kommentera och förklara. Redan i april placerades en typ “CD-skivor” ut i vattnet vid Resö. Dessa kommer att tas upp och undersökas. Vad har hunnit växa fast? Varför just dessa djur och hur lever de? Vilka miljöfaktorer tycks vara av betydelse? Marinbiologernas analyser kommer att streamas live in till Västerhavsveckans stora scen i Nordstan i Göteborg!

 

 

Inom Kosterhavets nationalpark planerar man att anordna sk snorkelstationer på intressanta platser i närheten av Resö hamn. Några av dessa kommer förhoppningsvis att finnas på plats till Västerhavsdagen och presenteras av representanter från nationalparken.

Poängpromenad och filmer står också på programmet.

Debatten om trålning är ju ständigt aktuell. Under Västerhavsdagen kommer det att finnas möjlighet att gå ombord på några av våra fiskebåtar i hamnen och lära sig om hur man i norra Bohuslän bedriver ett långsiktigt, hållbart skaldjursfiske.

Välkomna till Resö hamn lördag 11 augusti 11-16!

Information:

Tid: lördag 11 aug kl.11.00-16.00
Plats: Resö hamn