grosshamnFågelforskning i Bohuslän

Ringmärkning är den vetenskapliga metod som bygger på att vilda fåglar fångas in och förses med en lätt metallring med ett individuellt nummer. På varje ring finns förutom numret en adress dit den som hittar ringen kan rapportera om fyndet.

Under fågelforskningsdagen berättar vi bl.a. om hur ringmärkning och om vårt fästingsprojektet.  Verksamheten visas i en liten utställning och för barnen finns en liten tävling. Det kommer också att serveras grillkorv.

Så passa på att kombinera en skön promenad i ett unikt landskap med ett besök hos oss när vi ringmärker. Du får se hur vi samlar in fågel från näten. I labbet får du se hur vi artbestämmer och vad vi antecknar om varje fågel innan de får sin lilla ring på benet.

Vi hoppas att många tar chansen att besöka oss under Västerhavsveckan!

Program:

4 augusti

Tid: sön 4/8
Plats: Grosshamn (Kör till Ramsvik i Sotenäs. Efter bron över Sotenkanalen, tag höger. Efter 2 km skylt Fågelstation. Fortsätt 1,5 km till parkering och gå 300 m mot havet ner till fågelstationen. Grinden kan öppnas på beställning för handikappade.

Vill du bli medlem och få information om vad som händer betala in 50 kr på Swedbank: 540-3498 eller Swish 123 0795567 eller meddela Kassör Ingmarie Artursson 0702 653539, 
 ingmarie.artursson@gmail.com eller Gunnar Selstam, ordf 070-633 5597

Läs mer