Ett hav av plast… en flaskpost till framtiden

Under delar av Västerhavsveckan kan du besöka Ekocentrums utställning om plasten i vårt hav – från skräp till resurs. En utställningen som belyser rådande situation med den marina plasten på Västkusten. Utställningen lyfter fram de fantastiska initiativ och innovationer för att samla in plasten och innovationer för att skapa nya produkter av den. Initiativ som redan görs idag i Västsverige, som många kanske inte känner till. Kom och inspireras!

Här får du ta del av fakta gällande den marina plasten, en konstnärlig tolkning med berättelsen om flaskfiskar som ett försvunnet fenomen, innovativa metoder för att samla in plasten och innovationer för att skapa nya produkter. Du kan också ta del av filmtrilogin Plast i vårt hav – från skräp till resurs i utställningens Havsbio.

Varför inte kombinera ett besök i utställningen med en ekologisk lunch på Värt som ligger dörr i dörr? Här ges också möjlighet att göra aktiviteten #Plastpill av insamlad plast. Du kan läsa mer om Värt här: www.vartsweden.com

Låt dig inspireras av utställningens innovatörer och nytänkare som bidrar till ett rent hav och upptäck själv hur du kan bidra i smått så väl som i stort. Alla är viktiga i arbetet för ett rent hav!

Det går också bra att ta del av den digitala utställningen genom att klicka här!

Utställningen är ett samarbete mellan Ekocentrum och Västra Götalandsregionen.

Information:

Tid: 9-14 augusti kl. 11:00-15:00
Plats: Gamlestadsvägen 2-4 hus B21 i Göteborg

Om du har frågor kontakta
Epost: info@ekocentrum.se

Telefon: 031-705 70 40

 

 

 

 

 

I