Bohuskust – ett vresigt paradis

Filmen ”BOHUSKUST – ett vresigt paradis” (1:41 tim) är en naturdokumentär som söker bohuskustens själ under fyra årstider. Filmen tar med tittaren på en kajakpaddlares personliga färder och upplevelser i det unika kustlandskapet.

Fokus är djur och natur, men det blir även historiska nedslag om de sillperioder och stenbrottsindustri som har präglat det karga kustlandskapet och vars spår fortfarande är tydliga. Möten med kräft- och hummerfiskare, forskare och andra som har naturen som arbetsfält ger en annan bild av kustlivet än den som semesterfirare möter under sommaren. Strandskräp och andra miljöhot är viktiga inslag. Filmen vill inspirera till egna upptäckter och ge kunskap om det rika landskapet.

”Bohuskust” är speciell i sin genre. Ambitionen är att skapa närvaro och äkta naturkänsla genom att dela de sinnesintryck som besökaren möter i kustlandskapet. Ingen musik är pålagd, istället får ljudintrycken från fåglar, hav, vind och vågskvalp ostört spela huvudrollen för att förstärka naturkänslan.

Trailer: https://vimeo.com/263716248

Information:

Filmen visas:

Lör 3 aug kl.19.00 på Fregatten, Stenungsund,
biljettpris 120 kr, pensionärer och ungdomar under 18 år, 100 kr

Ons 7 aug kl.17.00 på Gullholmsgården, Gullholmen,
biljettpris 60 kr

Ons 7 aug kl 17.00 på Kulturhuset Hav och land, Hunnebostrand, Svante Lysén är på plats och berättar om filmen, biljettpris 100 kr

Fre 9 aug kl. 19.00 på Skaftö Folkets hus Svante Lysén är på plats och berättar om filmen, biljettpris 100 kr Läs mer