Bohuskust – ett vresigt paradis

Filmen ”BOHUSKUST – ett vresigt paradis” (1:41 tim) är en naturdokumentär som söker bohuskustens själ under fyra årstider. Filmen tar med tittaren på en kajakpaddlares personliga färder och upplevelser i det unika kustlandskapet.

Fokus är djur och natur, men det blir även historiska nedslag om de sillperioder och stenbrottsindustri som har präglat det karga kustlandskapet och vars spår fortfarande är tydliga. Möten med kräft- och hummerfiskare, forskare och andra som har naturen som arbetsfält ger en annan bild av kustlivet än den som semesterfirare möter under sommaren. Strandskräp och andra miljöhot är viktiga inslag. Filmen vill inspirera till egna upptäckter och ge kunskap om det rika landskapet.

”Bohuskust” är speciell i sin genre. Ambitionen är att skapa närvaro och äkta naturkänsla genom att dela de sinnesintryck som besökaren möter i kustlandskapet. Ingen musik är pålagd, istället får ljudintrycken från fåglar, hav, vind och vågskvalp ostört spela huvudrollen för att förstärka naturkänslan.

Trailer: https://vimeo.com/263716248

Information:

Filmen visas:

Tid: lör 7 aug 17.00-18.45
Plats: Kulturhuset Hav och Land, Hunnebostrand

Tid: tis 10 aug kl. 18.00-19.45
Plats: Kulturhuset Futura, Tanumshede
Boka din plats här

Tid: lör 15 aug 16.00-18.45 (med tre förfilmer, Ett hållbart Västerhav, gjorda av ungdomar tillsammans med Miljöjägarna)
Plats: Skaftö Folkets hus, Grundsund